Nora - carefordogs 

 Uw huisdier, onze zorg!
 


Wie ben ik?

Ik ben Joke Noordermeer, geboren en getogen op de boerderij. Daardoor heb ik mijn hele leven al dieren om me heen gehad en kan ik me ook geen leven zonder dieren voorstellen. 

Na de middelbare school ben ik aan de slag gegaan in de paardenhouderij, waar ik mijn huidige echtgenoot Gerard heb ontmoet. 

In 2000 begon ik aan de opleiding tot paraveterinair aan het Groenhorst College in Barneveld, waarbij ik in mijn eerste jaar al stage liep bij een dierenartsenpraktijk. In 2002 heb ik het diploma paraveterinair behaald en ben gaan werken op de Spoedkliniek Voor Dieren Amsterdam. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar de afdeling interne geneeskunde van wat inmiddels Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam heet, begin 2019 ben ik overgestapt naar de afdeling dermatologie, waar ik tot op heden nog werk. 

Vanwege mijn fascinatie voor gedrag bij met name honden ben ik in 2015 naast mijn werk als paraveterinair begonnen aan de opleiding tot kynologisch instructeur. In datzelfde jaar liep ik stage bij hondenschool De Gabber waar ik veel heb geleerd van een fantastisch team. Het lesgeven is echt een passie voor mij en werkt verslavend. Ik geef bij hondenschool De Gabber met veel plezier verschillende lessen, onder andere; puppy cursus, basis cursus, behendigheid en Rally-O. 

Na het behalen van mijn diploma in 2016, kon ik als paraveterinair en kynologisch instructeur het beste uit twee werelden halen en daarmee een bredere zorg bieden aan hond en eigenaar. Enerzijds bestaat mijn taak erin om eigenaar en dier te begeleiden tijdens een ziekteproces, anderzijds gaat het om helpen bij de opvoeding van een hond. Mijn uiteindelijke doel is dat eigenaar en hond elkaar beter begrijpen door van elkaar te leren en daardoor veel plezier aan elkaar kunnen beleven.

In hetzelfde jaar als dat ik met de opleiding tot paraveterinair begon, hebben Gerard en ik ons huishouden uitgebreid met onze Jack Russell Terriërs Nouschka en Cora. Zij zijn de basis van Nora-carefordogs, we hebben zoveel van ze geleerd en hebben heel veel jaren veel plezier van ze gehad. Nouschka is bijna 16 geworden en Cora op 1 maand na 17. De naam NORA is dan ook samengesteld uit de eerste twee letters van NOuschka en de laatste twee letters van coRA. 

Zo werd ons op een dag gevraagd of we op Loesje, (een oudere spaniël dame) konden passen, fascinerend om te zien hoe je in een korte tijd al een band met een hond kunt krijgen, zo bijzonder zijn honden. Van daaruit hebben we besloten om onder andere een oppasservice te beginnen.  Uitspraak van mij is; hoe meer pootjes hoe meer vreugde.

Ons huishouden bestaat uit Robijn, onze Thai Siamees (2009) en Finnley (2018) een Parson Russell Terriër.

Opleidingen en workshops o.a. 

2002 - Erkend dierenartsassistent volgens de regeling paraveterinair                                        (Groenhorst College Barneveld)

2002 - Registratie als paraveterinair bij de RVV 

2004 - Huisdiergedragsadviseur voor in de dierenartsenpraktijk (Tinley)

2009 - Pijn in de praktijk (Merial/Royal Canin)

2010 - European Veterinairy Conference voor paraveterinairen

2011 - European Veterinairy Conference voor paraveterinairen

2012 - European Veterinairy Conference voor paraveterinairen

2013 - European Veterinairy Conference voor paraveterinairen

2014 - European Veterinairy Conference voor paraveterinairen

2015 - Nascholing paraveterinairen (PEGD & KNMvD)

2015 - Gedrag en Leerprincipes Module A. (O & O)

2015 - Didactiek en Gezondheid Module B. (O & O)

2015 - Tot heden: Verschillende interne nascholingen op het Medisch Centrum                      voor Dieren o.a. communicatie, röntgendiagnostiek, apotheekbeheer en ECG beoordelingen

2016 - Instructeur Opvoeding Module C. (O & O)

2016 - Seminar Dr. Karen Overall, Veterinairy Behavioural Medicine (Doggo)

2016 - De relatie tussen voeding en welzijn (Tjalling Huisman, O & O)

2016 - Prof. Peter Neville en Dr. Robert Falconer-Taylor Seminar dog agression                    (Martin Gaus academie)

2017 - Lezing Werken met everyday magic (Suzy Deurninck, O & O)

2017 - FCI Obedience (Danielle Stoutjesdijk, O & O)

2017 - Zware jongens en pittige meiden' (over de vechthonden problematiek,                        (O & O)

2017 - Lezing Fysiotherapie/bewegingsleer (Marcel Nijland, Hondengilde)

2018 - BSAVA Congres Birmingham (Veterinair Congres)

2019 - Cursus Massage hond (Irene Feenstra-de Jonge)

2019 - Cursus Treibbal

2019 - Lezing over voeding (Renske)

2019 - Cursus vechtende honden uit elkaar houden (Tinley acedemie)

2019 - Agility trainingsweek One Mind Dogs in Finland

2020 - Lezing rassen en gedrag (Hondengilde) 

 
 
E-mailen
Bellen